BANSKÁ ŠTIAVNICA. Pred niekoľkými rokmi sa rodina Serváčkovcov, ktorá vlastní dom v obci Štiavnické Bane, rozhodla začať s výrobou prírodného, nepasterizovaného cideru – a tak sa zrodila dnes už uznávaná značka tohto nápoja Sigelsberg.
Cider vzniká fermentáciou 100-percentnej jablčnej šťavy, niekoľkonásobnou filtráciou a následným dozrievaním minimálne pol roka. Malá rodinná firma sa pri výrobe zameriava najmä na kvalitu, všetky suroviny sú lokálne a v ich produktoch nenájdeme žiadne umelé príchute ani farbivá.
Vďaka svojej nevšednej práci a trpezlivosti získala množstvo rozličných ocenení, no napriek tomu sa snaží neustále napredovať. O vzniku tejto značky, úspechoch, ale i ďalších plánoch sme sa rozprávali s dcérou zakladateľov a zároveň marketingovou manažérkou firmy Ivanou Hodulíkovou.