Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

Zabíjačka, ako sa patrí. Po úspešnom prvom ročníku chystajú druhý

Dedinské zakáľačky majú svoje čaro. Obce sa preto k tejto tradícii vracajú.

Nebudú chýbať klobásy, hurky  a ďalšie zakáľačkové špeciality.Nebudú chýbať klobásy, hurky a ďalšie zakáľačkové špeciality. (Zdroj: Ilustračné Ján Krošlák)

BANSKÝ STUDENEC. Druhý ročník obecnej zabíjačky chystajú koncom januára v Banskom Studenci v okrese Banská Štiavnica. "Podujatie sa bude konať 30. januára pred kultúrnym domom," priblížil starosta obce Pavol Santoris.

Po prvý raz zorganizoval obecný úrad spolu s Dobrovoľným hasičským zborom Banský Studenec - Kolpachy zabíjačku v minulom roku. Keďže mala podľa Santorisa veľmi dobrý ohlas, rozhodli sa ju pripraviť aj v tomto roku.

"Ani u nás nebudú chýbať bežné zabíjačkové špeciality ako klobásky, hurky či pečené mäso. Podávať sa bude aj varené vínko a ďalšie dobroty," dodal starosta.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  3. Hygge ako životný štýl
  4. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  5. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  6. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  7. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  1. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  2. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  5. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  6. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  8. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  9. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  10. Budovanie zelenej značky
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 858
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 20 158
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 095
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 552
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 198
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 876
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 478
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 341
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 212
  10. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 6 604
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žiar - aktuálne správy

Publikácia Zuzany Denkovej.

Kniha je dielom riaditeľky Slovenského banského múzea Zuzany Denkovej.

1 h
Chátrajúca budovy zmrzliny, v ktorej vznikne ekologické komunitné centrum.

Nevyužitý objekt by sa mal stať kontaktným bodom pre rôzne skupiny obyvateľstva.

3 h

Predseda vlády avizuje, že v najhorších okresoch bude ďalšie kolo testovania.

16 h
Termálny prameň v Lukavici využívajú na rekreáciu miestni aj turisti.

Termálny prameň v Lukavici zaradili medzi územia s vysokým stupňom ochrany. Jeho využívanie je problematické.

17 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Po páchateľoch polícia intenzívne pátra.

20 h

Zvolen patrí medzi lepšie okresy.

18 h

Výhrady zástupcov dolných Kysúc boli oprávnené.

18 h

Naše obce a mestá sa testovania zhostili na jednotku, hoci na prípravu mali len pár dní.

26. jan

Už ste čítali?