Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Podsitnianskym dňom hojnosti bude tento rok dominovať téma dreva

Téme využitia dreva kedysi a dnes bude venovaný ďalší ročník folklórneho festivalu Podsitnianske dni hojnosti.

Ako sa využívalo drevo kedysi a ako dnes? To sa dozviete v Baďane. Ako sa využívalo drevo kedysi a ako dnes? To sa dozviete v Baďane. (Zdroj: Obec Baďan)

BAĎAN. Využitie dreva v minulosti a v súčasnosti, tejto téme bude venovaný ďalší ročník folklórneho festivalu Podsitnianske dni hojnosti, ktorý sa bude v sobotu 8. septembra konať v obci Baďan v okrese Banská Štiavnica.

"Naším cieľom je priblížiť návštevníkom nielen rôzne využitie dreva, ale aj rôzne techniky spracovania dreva od tradičného ručného opracovania až po moderné opracovanie pomocou motorových píl," informujú organizátori na internetovej stránke obce.

Podsitnianske dni hojnosti sú folklórnym ľudovým festivalom zameraným na návrat k ľudovým zvykom a tradíciám. Počas podujatia vystúpia viaceré folklórne súbory a spevácke skupiny. V rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva pripravili organizátori aj prednášku o objavení románskej rotundy z 10. storočia v podaní Ivety Chovanovej a ďalšie sprievodné akcie.

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  2. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  3. Zázračná škola so zelenou strechou
  4. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  5. Crème de la crème po slovensky
  6. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  9. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  10. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 451
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 681
  3. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 675
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 604
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 966
  6. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 104
  7. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 6 387
  8. Po Slovensku na motorke 5 845
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 246
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 4 584
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žiar - aktuálne správy

Diskusiu sledujte naživo vo štvrtok o 14. hodine.


15. jún

Životná púť voňavej hviezdy, kávy Emília, začala v roku 1935 v talianskom prístavnom meste Terst, keď kávičkárski gurmáni v laboratóriách namiešali kávovú zmes z vyše 6 rôznych káv druhu Arabica.


16. jún
Ilustračné foto.

Na komentovanú prehliadku inovovanej expozície Baníctvo na Slovensku, pozýva verejnosť vo štvrtok o 10. hodine Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici.


TASR 15 h
Ján Mucha v relácii MY športujeme.

Pozrite si exkluzívny rozhovor v relácii MY športujeme.


16 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Nečakaná správa o skone Júliusa Kohúta zasiahla mnohých.


8 h

Ľudia nemajú šancu na voľný prístup k vodnej ploche.


16 h

Medvede sa v minulosti v našom regióne nevyskytovali.


16. jún

K príčine smrti sa vyjadria, až keď budú k dispozícii laboratórne výsledky. Predbežne to s očkovaním nesúvislo.


15. jún

Už ste čítali?