Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Luci, ty si zlatá, choď tam...

Druhou vicemiss prestížnej súťaže krásy Miss Universe sa stala štvrtáčka Hotelovej akadémie v Žiari nad Hronom Lucia Gašparíková. Zároveň po pobyte vo vile získala od jej obyvateľov titul Miss VyVolených. Len čo sa trošku „zotavila“ z trojmesačných prípra


v na veľké finále, pristala na stretnutie.
Pred nami stojí tmavovlasá krásavica s nádhernými čiernymi očami, v ktorých sa skrývajú tisícky veselých iskričiek. Ako sama pripúšťa, skutočne je veselý a zábavný typ dievčaťa, ktorý nepokazí žiadnu zábavu...
Lucia pochádza z malej dedinky Bukovina v okrese Žiar nad Hronom. Momentálne žije v Žarnovici a študuje v žiarskej Strednej združenej škole služieb, v päťročnej hotelovej akadémii. Čo nevidieť ju čakajú záverečné skúšky s výučnym listom a o rok maturita. Ako prezrádza, štúdium na tejto škole si zvolila predovšetkým kvôli výučbe cudzích jazykov a cestovaniu. Zo školy už absolvovala polročný „pracovný“ pobyt na Cypre, v lete by rada pokračovala v praxi v Anglicku. „Je to tá najlepšia možnosť, ako sa zdokonaliť v cudzom jazyku,“ vysvetľuje Lucia, ktorá prvé dlhodobejšie odlúčenie od rodiny spočiatku ťažko znášala. „Určite som si aj poplakala, bolo to ťažké,“ pripúšťa. „Na druhej strane ma pobyt v zahraničí naučil byť sebestačnou, vedieť sa o seba postarať. Dnes to už beriem inak, na pobyt v zahraničí sa teším. Viem, čo ma čaká, tiež viem, že ľudia sú rôzni, dobrí aj zákerní, ale treba sa vedieť s tým vysporiadať,“ dodáva skúseno Lucia.
Ale poďme k súťaži krásy, vďaka ktorej Luciu spoznalo celé Slovensko. „Do súťaže ma prihlásila stredná segra. Vždy tvrdila: Luci, ty si zlatá, choď tam... Ale nejako som si neverila. Veď pred súťažou som vážila o sedem kilogramov viac. Tie som pribrala na Cypre,“ s úsmevom opisuje situáciu pred súťažou. „Nakoniec som tam išla. Silvia (Lakatošová – pozn. redakcie) mi dala možnosť schudnúť a ja som to využila:“ Snažili sme sa z nej vytiahnuť účinný recept na schudnutie, no nepochodili sme. „Sama nechápem, ako sa mi to podarilo. Jedla som všetko, ale strašne malé porcie. Dopriala som si aj čokoládu, jediné, čo som úplne vynechala, bolo pečivo.“ Počas chudnutia však dodržiavala zásady oddelenej stravy a denne sa potila vo fitness.
Lucia sa do sveta krásy dostala z kastingu v Banskej Bystrici, odkiaľ postúpila do celoslovenského kola v Bratislave. „Bolo nás tam veľa, trvalo to od rána do večera,“ spomína na výberové kolá. „Počet dievčat sa postupne zužoval a zužoval. Nakoniec nás zostalo pätnásť, ale na prvom sústredení v Krásne nad Kysucou pri Žiline ešte tri vypadli.“
Ako vyzeral výber? „Najprv nás rozdelili do skupín podľa výšky,“ ochotne vysvetľuje Lucia. „Jednu skupinu tvorili dievčatá pod 170 centimetrov, druhú nad 170 do 175 centimetrov a tretiu dievčatá vyššie ako 175 centimetrov. Potom nás zas rozdelili na blondínky, brunetky a kučeravé... Zakaždým niektoré vypadli, až nás nakoniec ostalo tridsať. V tejto zostave sme naraz išli dnu. Poobzerali si nás a potom polovičku vyzvali, aby postúpila vpred. Ja som bola medzi tými, čo vykročili. Netušila som, ktorá skupina vypadne. Až nakoniec povedali, aby dievčatá, ktoré postúpili dopredu, poblahoželali tým vzadu... ale len k tomu, že boli krôčik od finále. Bol to šok!“
Po celoslovenskom výbere sa začala namáhavá príprava. „Na sústredení nás učili chodiť, líčiť sa, starať sa o vlasy, o celkovú visáž,“ pokračuje Lucia. „Mala som veľké šťastie, lebo okrem chudnutia na mne nebolo treba nič meniť.“ Na sústredení sa pripravovali aj na voľnú disciplínu. „Vybrala som si waltz. Niečo, čo nemal nikto. Ostatné dievčatá si vybrali rýchle tance, ja som chcela niečo jemné, čo bude dobre vyzerať a zaujme divákov. Mala som krásne červené šaty a vynikajúceho partnera...“ My len doplníme, že všetko si musela zohnať sama – od topánok, cez šaty, až po partnera.
Celá príprava na finále trvala tri mesiace, nezabudnuteľný týždeň strávila aj v Egypte. No najradšej si spomína na hodiny strávené vo vile VyVolených, kde si najviac rozumela s Vladkom a Barbie. „Do vily sme prišli okolo deviatej večer, spať sme išli len nad ránom. Bolo tam perfektne, všetci boli veľmi milí a zábavní. Žijú tam úplne odtrhnutí od reality, dokonca ani nevedeli, koľko je hodín,“ tvrdí Lucia. Pobyt jej vyniesol titul Miss VyVolených, ktorý si osobitne cení. Tento titul jej priniesol mobilný telefón a bezdrôtovú kameru.
Prvý apríl, kedy sa konalo veľké finále, sa jej navždy vryje do pamäti. Presne si pamätá predstavovanie, predvádzanie spoločenských šiat, promenádu v plavkách, voľnú disciplínu a nikdy nezabudne na vyhlásenie výsledkov. Ako II. vicemiss Universe podpísala s agentúrou zmluvu na tri roky. „V prvom rade si však chcem dokončiť školu,“ presvedčivo hovorí Lucia. „Kvôli nej som zrušila prvé ponuky a momentálne si uzatváram prvý polrok.“ Ako dodáva, má šťastie, že má takú vynikajúcu triednu, inak nevie, ako by to všetko skončilo.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  1. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  2. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  3. Zázračná škola so zelenou strechou
  4. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  5. Crème de la crème po slovensky
  6. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  9. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  10. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 501
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 690
  3. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 684
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 608
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 901
  6. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 184
  7. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 6 371
  8. Po Slovensku na motorke 5 857
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 246
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 4 549
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žiar - aktuálne správy

Diskusiu sledujte naživo vo štvrtok o 14. hodine.


15. jún

Životná púť voňavej hviezdy, kávy Emília, začala v roku 1935 v talianskom prístavnom meste Terst, keď kávičkárski gurmáni v laboratóriách namiešali kávovú zmes z vyše 6 rôznych káv druhu Arabica.


16. jún
Ilustračné foto.

Na komentovanú prehliadku inovovanej expozície Baníctvo na Slovensku, pozýva verejnosť vo štvrtok o 10. hodine Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici.


TASR 15 h
Ján Mucha v relácii MY športujeme.

Pozrite si exkluzívny rozhovor v relácii MY športujeme.


16 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Nečakaná správa o skone Júliusa Kohúta zasiahla mnohých.


8 h

Ľudia nemajú šancu na voľný prístup k vodnej ploche.


16 h

Medvede sa v minulosti v našom regióne nevyskytovali.


16. jún

K príčine smrti sa vyjadria, až keď budú k dispozícii laboratórne výsledky. Predbežne to s očkovaním nesúvislo.


15. jún

Už ste čítali?