rmok ľudových remesiel a zrejme to bol dobrý nápad. Aj keď nedeľňajšie počasie nebolo práve najlákavejšie, Žiarčania ponuku pestrého a lákavého programu, ktorý remeselníkmi začínal už o desiatej hodine, prijali naozaj s veľkým záujmom. Remeselníci našli strechu nad hlavou v bývalom závodnom klube, kde ich záujemcovia o tradičnú ľudovú výrobu mohli v pohode obdivovať. A obdivovať bolo naozaj čo. Návštevníkov vítali pred budovou štiavnickí sudári, ktorí demonštrovali takmer celý výrobný postup výroby sudov. Tie ešte aj dnes putujú zo Štiavnice do Francúzka, Talianska, ale aj do ďalších štátov. Hneď pri vstupe do haly mohli návštevníci sledovať prácu zručného rezbára Vincenta Havrana z Hronského Beňadika, ktorý si priviezol aj jednu z jeho „vincúrskych“ plastík - viničného škriatka. Obdiv si vyslúžila aj zručná pernikárka Viera Rybová z Veľkej Lúky, ktorá zdobila svoje perníky podľa želania zákazníka, ako aj drotárka-šperkárka Jana Šoková zo Žiaru nad Hronom. Samozrejme, aj ďalší ľudoví výrobcovia, medzi ktorými nechýbal košikár Dušan Dubek z Tekovskej Breznice, rezbár a výrobca domáceho dreveného riadu Daniel Pramuka z Vyhní a Jana Hojáková z Orovnice so svojimi maľovanými obrázkami na sklo. Žiaľ, pre nemoc sa jarmoku nezúčastnil známy hrnčiar z Brehov Ján Fiala, ktorého prácu na jarmokoch obdivujú najmä deti. Chýbali tiež sľubované tradičné žiarske hurky, ktoré sa organizátorom jarmoku nepodarilo zabezpečiť a v stánkoch znovu dostali prednosť netradičné hamburgery. Až na jedinú výnimku. Návštevníci si mohli pochutnať na „slovenskom hamburgery“- chlebe s masťou, ktorým sa nezisková agentúra Naša domovina (spoluorganizátor jarmoku) snažila vniesť na jarmok trošku recesie. Zdá sa však, že Slovači akosi ubúda zmysel pre recesiu a humor, čo nie je práve najlepší úkaz.
Návštevnosť Jarmoku ľudových remesiel, ktorá bola niekoľkokrát väčšia ako v minulom roku ukázala, že predsa len záujem o tradície národa slovenského žije. A to potvrdila aj bohatá účasť na programe, ktorý sprevádzal žiarske stavanie mája.