gram.
Po oboznámení sa súťažiacich s pravidlami nasledovalo vystúpenie cimbalového tria zo Zvolena, ktoré vystriedala detská tanečná skupina z poľského mesta Ruda Slaska, zábavno-hudobná skupina Eminent a levická skupina Rikkoňovci.
Dvadsaťjeden trojčlenných družstiev súťažilo v dvoch kategóriách – vo varení rybacej polievky halászlé a v príprave rybacích špecialít. Chuťovú aj estetickú stránku jedál hodnotila odborná porota, ktorá sa tento rok rozhodla oceniť v každej kategórii šesť družstiev. Prví traja súťažiaci získali medaily od Slovenského rybárskeho zväzu Levice, víťazi si odniesli aj pohár.
Výsledky vyhlásili zástupcovia organizátorov podujatia: vedúca programovej agentúry Mestského kultúrneho strediska Eliška Kanásová spolu s predsedom Slovenského rybárskeho zväzu Levice Júliusom Bellom. Víťazom vo varení halászlé sa stal Peter Dirnberger z Budapešti a najlepšiu rybaciu špecialitu pripravil Robo Fülöp z Levíc. „Všetci súťažiaci predkladali špeciality na profesionálnej úrovni a tomu nasvedčovalo aj bodové ohodnotenie, ktoré bolo veľmi tesné,“ skonštatoval Július Bella. Karina Némethová