„Chodievam na hríby už celé roky, ale takéto niečo som ešte nevidela,“ ukazuje na dvojicu rýdzikov zrastených nôžkou o klobúčik. „Túto jeseň bolo veľmi veľa rýdzikov, možno si takto riešili priestorové problémy,“ dodáva s úsmevom. Eva považuje rýdzik pravý za veľmi chutnú hubu, ktorú vie pripraviť na viacero spôsobov. „Veľmi chutný je rýdzikový paprikáš alebo perkelt s haluštičkami. Huby podusím na cibuľke, pridám červenú papriku a dobrý obed alebo večera je za chvíľu na stole,“ prezrádza. Čo spolu s rodinou nestihla pojesť, to zavarila na kyslo, nasušila a dokonca i rozdala známym.
Pri našom stretnutí sa pochválila aj s ďalšou kuriozitou, a síce kvitnúcim rozmarínom. „Bola som v Trenčíne na výstave kvetov, kde ma odborníčky presviedčali, že rozmarín nekvitne. Ale ten môj bol celý obsypaný modrými kvietkami,“ tvrdí. Keďže medzičasom odkvitol, ako dôkaz nám ukázala aspoň jeho fotografiu v kvete.
(AB)