Čo predchádzalo tomu, kým ste sa dostali post riaditeľky Daňového úradu v Leviciach?
- Do funkcie riaditeľky daňového úradu som bola vymenovaná v októbri minulého roka. Predtým som pracovala ako kontrolórka daní. Moje pracovné začiatky sa spájajú so Západoslovenskými žriedlami v Santovke, kde som po skončení štúdia na Vysokej škole ekonomickej odpracovala skoro sedem rokov.
Ako si rodina zvykla na vaše zamestnanie?
- Myslím, že funkcia riaditeľky daňového úradu je práca ako ktorákoľvek iná. Záleží len na tom, ako si dokážem zadeliť svoj pracovný čas. Nezaťahujem do súkromia pracovné problémy. Takže 6-ročný syn Tomáš a partner Vojtech si úplne v pohode zvykli na moju novú pracovnú pozíciu.
Ako najradšej trávite voľný čas?
- S rodinou veľa času trávim v prírode, hlavne na našej chate na Liptove. Často robíme túry po turistických chodníčkoch alebo zbierame huby. So záľubou pracujem v záhradke a tiež rada siahnem po dobrej knihe.
Kde si s rodinou najlepšie oddýchnete?
- Každý predĺžený víkend sa snažíme tráviť na už spomínanej chate, lebo tam si naozaj vieme oddýchnuť. Oddýchnuť si síce viem aj inde, hoci, keď „oddychujem“ doma, to už nie je oddych v pravom slova zmysle, pretože doma si vždy nájdem nejakú robotu. Tohtoročnú tú „veľkú“ dovolenku mám už za sebou. S rodinou aj s priateľmi sme strávili pekných 14 dní v Chorvátsku.
Priniesli ste si z dovoleniek gurmánsky zážitok alebo máte nejakú obľúbenú rodinnú špecialitu?
- Práve z chorvátskeho Zadaru som si priniesla jednoduchý, ale zaujímavý recept. Boli sme pozvaní na grilovačku: rezne z bravčovej krkovičky sa opiekli klasickým spôsobom na rošte a potom sa vložili do nádoby s marinádou pripravenou z dobrého olivového oleja, posekanej zelerovej vňate a cesnaku. Keď sa chute premiešali, mohli sme sa pustiť do špeciality spolu s pečivom a šalátmi.
Čomu momentálne v práci venujete najviac času?
- Polročnému vyhodnoteniu ukazovateľov plnenia príjmov štátneho rozpočtu a každodenným prácam, ktoré sa nám nevyhýbajú ani v čase dovoleniek.