Písmo:A-|A+
diskusia (0)
Čo predchádzalo tomu, kým ste sa dostali na svoj súčasný post?
- Vyštudoval som Stavebnú fakultu na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave v odbore vodné hospodárstvo krajiny. Po ukončení vysokej školy v roku 1998 som začal ako technický pracovník podnikového riaditeľstva Slovenského vodohospodárskeho podniku v Banskej Štiavnici. V roku 2004 som nastúpil do funkcie technického námestníka závodu v Leviciach. Do funkcie riaditeľa levického závodu som bol menovaný 1. mája 2005.
Ako si rodina zvykla na vaše zamestnanie?
- Už samotnému rozhodnutiu zúčastniť sa konkurzu, predchádzala spoločná rodinná rada. Nakoľko máme stále trvalý pobyt v Banskej Štiavnici, bolo potrebné povedať si všetky pozitíva a negatíva a rozhodnúť sa. Takže z tohto pohľadu mám plnú podporu a zázemie, inak by to ani nebolo možné zvládať. Manželka Ildikó je vyštudovaná vodohospodárka. Dcérka Katka nastupuje do tretieho ročníka a štvorročný synček Jurko chodí do materskej školy.
Ako najradšej trávite voľný čas?
- Ako aktívny športovec určite športom. Od detstva som fanatik do futbalu, takže jednoznačne najviac voľného času trávim na futbale. Rád si zahrám tenis, volejbal, proste všetko, kde sa dá zapotiť, ale najviac zrelaxujem pri futbale a asi aj z toho dôvodu som stále aktívnym hráčom za Banskú Štiavnicu, respektívne aktívnym brankárom.
Kde si najlepšie oddýchnete?
- Vzhľadom na svoj vek som toho ešte veľa neprecestoval, boli to vlastne rodinné dovolenky pri mori v Chorvátsku, Grécku. Nakoľko pochádzam z východu, najlepšie si oddýchnem u rodičov v záhrade, zatiaľ to nič neprekonalo. Pokosená trávička, deti v bazéniku, slnečník, pokoj, správne vychladené pivo zo siedmeho schodu, to je idylka.
Priniesli ste si z dovoleniek gurmánsky zážitok alebo máte nejakú obľúbenú rodinnú špecialitu?
- Znova sa musím vrátiť k svojmu pôvodu, takže bryndzové halušky sú jednotkou, a keď som doma u rodičov musí byť ešte „máčanka“. Pre tých, čo to nepoznajú, tak len v rýchlosti: do taniera sa natrhá chlieb a ten sa potom zaleje hustou omáčkou (máčankou) zo zahustenej smotany a mlieka, ktorá sa za stáleho miešania privedie do varu.
Čomu momentálne v práci venujete najviac času?
- Najviac času venujem tomu, čo najviac „horí“. Je ťažké to jednoducho zhodnotiť, lebo o týždeň by som povedal možno niečo iné. Ale v zásade sa najviac venujem činnostiam, za ktoré ako správca povodia zodpovedáme. To znamená splniť naplánované úlohy, snažiť sa čo najefektívnejšie vyriešiť problémy, ktoré nastanú nepredvídateľne a kontrolovať pripravenosť na povodňové situácie, ekologické havárie a podobne.
(ŽK)