BANSKÁ ŠTIAVNICA. Lyžiarske stredisko Salamandra Resort lákalo cez víkend nielen zasneženými svahmi, ale aj zabíjačkovými špecialitami.
Pod kopcom mali nával
„Počas tejto sezóny robíme lákavé podujatia každý víkend. Pred týždňom to bola Snow show, túto sobotu sme urobili skvelú domácu zabíjačku,“ povedala Diana Klauzová, marketingová manažérka Salamandra Resort.
Keďže šéfkuchárom nedávno otvoreného hotela v tomto lyžiarskom stredisku je Ľubo Herko, zabíjačkové dobroty priamo pod svahom nemohol robiť nikto iný.
„Od rána sme tu mali kopu ľudí, pred ktorých očami Ľubo pripravoval všetky maškrty. Tie skončili naservírované na zabíjačkovom tanieri, z ktorého si návštevníci mohli vybrať to svoje a kúpiť za symbolickú cenu,“ vysvetlila. Tvrdí, že podujatie prevýšilo všetky ich očakávania.
„Nával sme tu mali aj preto, že je víkend. Samozrejme, zabíjačka bola veľkým ťahúňom,“ podotkla.
Lyžiarom pripravovali čerstvé špeciality priamo pod zjazdovkou.
Popri varení sa Ľubo Herko stihol venovať aj zimným radovánkam.
Skvelé jedlo ľudí spája
Lyžiari teda priamo pod zjazdovkou ochutnali jaternice, klobásky, tlačenku či slaninu.
„K tomu nechýbali rôzne pochutiny ako horčica, kečup, feferóny, baranie rohy a, samozrejme, chlieb. Okrem toho sa varila zabíjačková kapustnica,“ pripomenula Klauzová.
„Konečne sa na Slovensku vraciame ku klasike, ktorá tu veľmi chýba,“ hovorí šéfkuchár Ľubo Herko.
„Prišlo sem naozaj veľa ľudí, ktorí si to pochvaľovali,“ pokračoval. Zabíjačky vraj miluje a zúčastňuje sa na nich pravidelne.
„Kto to nezažil, nevie, o čom to je. Ja som tento rok už na tretej,“ podotkol.
Na zabíjačkách najviac oceňuje výbornú atmosféru a skvelé jedlo, ktoré ľudí spája. „Dobre sa pritom komunikuje,“ tvrdí.
A čo mu z takýchto špecialít chutí najviac? „V tomto prípade mám rád všetko, bez rozdielu. Každý jeden výrobok, ktorý je zo zdravého a normálne vychovaného mäsa.“