Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Zabíjačka pod svahom prilákala masy ľudí

Čerstvé jaternice, klobásky, tlačenku či slaninu z domácej zabíjačky ochutnali lyžiari priamo pod zasneženým kopcom. Špeciality im pod zjazdovkou pripravil šéfkuchár Ľubo Herko.

Pod zasneženým kopcom robili pravú domácu zabíjačku.Pod zasneženým kopcom robili pravú domácu zabíjačku. (Zdroj: ARCHÍV SALAMANDRA)

BANSKÁ ŠTIAVNICA. Lyžiarske stredisko Salamandra Resort lákalo cez víkend nielen zasneženými svahmi, ale aj zabíjačkovými špecialitami.

Pod kopcom mali nával

„Počas tejto sezóny robíme lákavé podujatia každý víkend. Pred týždňom to bola Snow show, túto sobotu sme urobili skvelú domácu zabíjačku,“ povedala Diana Klauzová, marketingová manažérka Salamandra Resort.

Keďže šéfkuchárom nedávno otvoreného hotela v tomto lyžiarskom stredisku je Ľubo Herko, zabíjačkové dobroty priamo pod svahom nemohol robiť nikto iný.

Skryť Vypnúť reklamu

„Od rána sme tu mali kopu ľudí, pred ktorých očami Ľubo pripravoval všetky maškrty. Tie skončili naservírované na zabíjačkovom tanieri, z ktorého si návštevníci mohli vybrať to svoje a kúpiť za symbolickú cenu,“ vysvetlila. Tvrdí, že podujatie prevýšilo všetky ich očakávania.

„Nával sme tu mali aj preto, že je víkend. Samozrejme, zabíjačka bola veľkým ťahúňom,“ podotkla.

Lyžiarom pripravovali čerstvé špeciality priamo pod zjazdovkou.

Popri varení sa Ľubo Herko stihol venovať aj zimným radovánkam.

Skvelé jedlo ľudí spája

Lyžiari teda priamo pod zjazdovkou ochutnali jaternice, klobásky, tlačenku či slaninu.

„K tomu nechýbali rôzne pochutiny ako horčica, kečup, feferóny, baranie rohy a, samozrejme, chlieb. Okrem toho sa varila zabíjačková kapustnica,“ pripomenula Klauzová.

Skryť Vypnúť reklamu

„Konečne sa na Slovensku vraciame ku klasike, ktorá tu veľmi chýba,“ hovorí šéfkuchár Ľubo Herko.

„Prišlo sem naozaj veľa ľudí, ktorí si to pochvaľovali,“ pokračoval. Zabíjačky vraj miluje a zúčastňuje sa na nich pravidelne.

„Kto to nezažil, nevie, o čom to je. Ja som tento rok už na tretej,“ podotkol.

Na zabíjačkách najviac oceňuje výbornú atmosféru a skvelé jedlo, ktoré ľudí spája. „Dobre sa pritom komunikuje,“ tvrdí.

A čo mu z takýchto špecialít chutí najviac? „V tomto prípade mám rád všetko, bez rozdielu. Každý jeden výrobok, ktorý je zo zdravého a normálne vychovaného mäsa.“

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  2. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  3. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  4. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  5. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  6. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  7. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 20 794
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 518
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 209
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 474
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 809
  6. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 604
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 271
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 118
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 5 934
  10. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 5 873
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žiar - aktuálne správy

Banská Štiavnica.

V Žiari nad Hronom pribudnú ďalšie odberové miesta

Mesto pripravuje niekoľko nových odberových miest, na ktorých by sa vďaka online registrácii nemuselo čakať v radoch.

Ilustračné foto

Začína sa celoplošné testovanie, na týchto miestach sa môžete dať testovať

Na Slovensku začína celoplošné skríningové testovanie. V našom regióne sa môžete dať otestovať na viacerých miestach.

Ilustračné foto

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

V Banskej Bystrici nahlásili hromadné prepúšťanie 1 486 zamestnancov

Ohrození sú zamestnanci z oblasti poštových služieb, ide o avizované prepúšťanie v Slovenskej pošte.

Informácie o skríningovom testovaní v Martine

Zatiaľ je v meste k dispozícií deväť funkčných odberových miest, celoplošne sa v metroplote Turca bude testovať najmä počas víkendu.

Už ste čítali?