Na zabíjačke mohli ľudia vyhrať tortu v tvare prasiatka

Zabíjačková kaša, klobásy, pečené mäso, kapustnica ale aj polievka s pečeňovými haluškami prilákali do Župkova množstvo ľudí.

V Župkove dnes robili zabíjačku.V Župkove dnes robili zabíjačku. (Zdroj: ILUSTRAČNÉ EVA ŠTENCLOVÁ)

ŽUPKOV. Vôňa zabíjačkových špecialít dnes do Župkova prilákala nielen miestnych ale aj ľudí z okolia. Na miestnom ihrisku už od rána pripravovali chlapi špeciality, ktoré neodmysliteľne k dedinskej zabíjačke patria.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Pre tento rok sme zabezpečili dve, zhruba 150 kilogramové, prasiatka," podotkol starosta Ján Tomáš.

Na stoloch rozvoniavala zabíjačková kaša, klobásy, pečené mäso, kapustnica ale aj polievka s pečeňovými haluškami. Práve takáto polievka je podľa Tomáša typická pre miestne zabíjačky. Nechýbala živá hudba, organizátori pripravili aj tombolu. Okrem mäsových výrobkov lákala mnohých najmä prvá cena, avizované pečené prasa. Nikto okrem organizátorov však netušil, že ide vlastne o tortu v tvare prasiatka.

SkryťVypnúť reklamu

Aby nebolo podujatie len o jedení ale aj o pohybe, rozhodli sa miestni zorganizovať aj IV. ročník predsilvestrovského behu. "Je to beh do hornej časti Župkova. Dĺžka je približne 6,5 kilometra. Pre deti máme kilometrovú trať," podotkol starosta.

Beh si podľa jeho slov získal už takú popularitu, že ho vyhľadávajú aj bežci z Banskej Štiavnice či Horných Hámrov, ktorí reprezentujú okres aj na súťažiach. Medzi približne 60 bežcami sa však našli aj takí, ktorí si prišli zabehnúť pre radosť. Jedným z nich bol napríklad aj Jozef z Hodruše Hámrov, ktorého na beh nahovorili kamaráti.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žiar

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 89 575
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 708
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 411
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 451
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 023
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 499
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 240
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 542
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žiar - aktuálne správy

Veľkonočné sviatky sa nezadržateľne blížia a s nimi aj túžba po typických pokrmoch cez sladkého baránka, koláčiky, až po slané pochutiny.


Zasahovali profesionáli aj dobrovoľníci.


Momentka z derby.

Tréner Pohronia označil prehru za zlyhanie.


Ilustračná fotografia.

Vystavené budú v Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu